Κυριακή, 24 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Βρετανία: Ανάπτυξη μόλις 0,1% στο α΄ τρίμηνο
[Capital]: Βρετανία: Ανάπτυξη μόλις 0,1% στο α΄ τρίμηνο

[Capital]: Βρετανία: Ανάπτυξη μόλις 0,1% στο α΄ τρίμηνο

Η μείωση των επιχειρηματικών επενδύσεων και η χαμηλότερη αύξηση των δαπανών των νοικοκυριών στα τρία τελευταία χρόνια, σηματοδότησε μια άσχημη έναρξη για το 2018 της βρετανικής οικονομίας, καθώς τα επίσημα στοιχεία επιβεβαίωσαν ότι μετά βίας αναπτύχθηκε.

Παρά τις αμφιβολίες της Τράπεζας της Αγγλίας, η στατιστική υπηρεσία της Βρετανίας ONS, διατήρησε την άποψη ότι οι κακές καιρικές συνθήκες από μόνες τους δεν θα μπορούσαν να εξηγήσουν γιατί η οικονομία αναπτύχθηκε μόλις 0,1% στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου, όπως αναμενόταν.

Αντιθέτως, η ONS ανακοίνωσε ότι διαπιστώνει ένα μακροπρόθεσμο μοτίβο επιβράδυνσης της ανάπτυξης.

Οι επιχειρηματικές επενδύσεις υποχώρησαν 0,2% σε τριμηνιαία βάση στο α΄ τρίμηνο, που αποτελεί τις χειρότερες επιδόσεις από τα μέσα του 2015, σύμφωνα με την ONS.

Το καθαρό εμπόριο απέτυχε να συμβάλει στην ανάπτυξη και οι δαπάνες των νοικοκυριών αυξήθηκαν μόλις 0,2% στο τρίμηνο, που αποτελεί τη χαμηλότερη αύξηση από το δ΄ τρίμηνο του 2014.

“Συνολικά, η οικονομία εμφάνισε φτωχές επιδόσεις στο α΄ τρίμηνο, με βραδεία μεταποιητική ανάπτυξη και ασθενείς βιομηχανικούς κλάδους που συνδέονται με τους καταναλωτές”, ανέφερε ο στατιστικολόγος της ONS, Rob Kent-Smith.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αν και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι άσχημες καιρικές συνθήκες επηρέασαν τις κατασκευές και τα ψώνια, αυτό αντισταθμίστηκε σε ένα βαθμό από τις αυξημένες πωλήσεις μέσω διαδικτύου και την ενεργειακή προσφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!