Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Βουτιά στο ισπανικό χρηματιστήριο, sell-off σε ομόλογα και τράπεζες
[Capital]: Βουτιά στο ισπανικό χρηματιστήριο, sell-off σε ομόλογα και τράπεζες

[Capital]: Βουτιά στο ισπανικό χρηματιστήριο, sell-off σε ομόλογα και τράπεζες

Ισχυρή υποχώρηση σημειώνουν οι ισπανικές μετοχές μετά το βίαιο δημοψήφισμα στην Καταλονία, υποαποδίδοντας της ανοδικής ευρύτερης ευρωπαϊκής αγορά, ενώ sell-off σημειώνεται τόσο στα ισπανικά ομόλογα όσο και τις τραπεζικές μετοχές καθώς η πολιτική αβεβαιότητα χτυπά όλα τα assets της χώρας.

Ο δείκτης IBEX της Ισπανίας υποχωρεί 1,2%, καθώς οι Καταλανοί αψήφησαν τις αστυνομικές δυνάμεις και ψήφισαν για την ανεξαρτησία σε ένα δημοψήφισμα που η ισπανική κυβέρνηση χαρακτήρισε αντισυνταγματικό.

Οι ισπανικές τραπεζικές μετοχές άνοιξαν απότομα χαμηλότερα, με πτώση από1,8% έως 4,3%, οδηγώντας τον IBEX σε έντονη πτώση, με τις μετοχές της Banco Sabadell και της Caixabank οι οποίες έχουν έδρα στην Καταλονία, να σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις.

Οι αποδόσεις των 10ετών ισπανικών κρατικών ομολόγων σημειώνουν έντονη άνοδο, με αύξηση κατά 8 μονάδες βάσης στο 1,68%, αυξάνοντας το spread με τα γερμανικά ομόλογα σε περίπου 1,26 %.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της ING η “καταλανική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμα”. “Περιμένουμε περαιτέρω πολιτικές αναταραχές στην Ισπανία και στην Καταλονία”, όπως αναφέρουν. “Εάν αυτή η κρίση συνεχιστεί για πολύ περισσότερο, η εξαιρετική ανάκαμψη της ισπανικής οικονομίας θα μπορούσε επίσης να σκοντάψει”.

Σύμφωνα με την Barclays,κλειδί αποτελούν τα επόμενα βήματα από την καταλονική κυβέρνηση και τις άλλες κεντρικές κυβερνήσεις, για να δούμε αν θα επιλέξουν των δρόμο των διαπραγματεύσεων ή της κλιμάκωσης της σύγκρουσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!