Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
10 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
7 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΒοΕ: Εξέτασε το ενδεχόμενο αύξησης των κεφαλαιακών απαιτήσεων από τις τράπεζες
[Capital]: ΒοΕ: Εξέτασε το ενδεχόμενο αύξησης των κεφαλαιακών απαιτήσεων από τις τράπεζες

[Capital]: ΒοΕ: Εξέτασε το ενδεχόμενο αύξησης των κεφαλαιακών απαιτήσεων από τις τράπεζες

Η Bank of England εξέτασε την προηγούμενη εβδομάδα, το ενδεχόμενο να αυξήσει τις κεφαλαιακές απαιτήσεις για τις τράπεζες, περισσότερο από ό,τι είχε αφήσει να εννοηθεί, προκειμένου να καταπολεμήσει τους κινδύνους στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων από το Brexit, όπως ανακοίνωσε η ΒοΕ.

Οι βρετανικές τράπεζες έπρεπε να τριπλασιάσουν το κεφάλαιο που κρατούν ως μαξιλάρι έναντι ενδεχόμενων ζημιών μετά από την κρίση του 2007-2009, η οποία βύθισε τη χώρα σε ύφεση, και η Β οΕ επιθυμεί να διασφαλίσει ότι είναι καλά προστατευμένες έναντι μελλοντικών κινδύνων.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΒοΕ αύξησε το κεφαλαιακό αποθεματικό των βρετανικών τραπεζών στο 1% από το 0,5%.

Η κίνηση αυτή ήταν σύμφωνη με το προηγούμενο σχέδιο που στόχο είχε να διασφαλίσει ότι οι τράπεζες είχαν αρκετά κεφάλαια στο –όπως το βλέπει η ΒοΕ- μέσον του κύκλου δανεισμού.

Ωστόσο, τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής οικονομικής πολιτικής της ΒοΕ πριν από την απόφαση, έδειξαν ότι τα μέλη της επιτροπής εξέταζαν το ενδεχόμενο περαιτέρω αύξησης του κεφαλαιακού αποθεματικού.

Τα ετήσια stress test απέδειξαν την προηγούμενη εβδομάδα ότι οι βρετανικές τράπεζες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ένα “άτακτο” Brexit, αλλά όχι εάν συμπέσει με μια βαθιά παγκόσμια ύφεση και περαιτέρω μεγάλα πρόστιμα για οικονομικές παραβάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!