Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Villeroy (ΕΚΤ): Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος του QE
[Capital]: Villeroy (ΕΚΤ): Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος του QE

[Capital]: Villeroy (ΕΚΤ): Είμαστε πολύ κοντά στο τέλος του QE

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πλησιάζει στο τέλος του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και θα πρέπει να επικαιροποιήσει το guidance της κατά την πρώτη αύξηση επιτοκίων, δήλωσε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΚΤ δεν βλέπει ακόμα την βιώσιμη προσαρμογή στο μονοπάτι του πληθωρισμού που α(αιτείται για να σταματήσει το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς παγίων περιουσιάκών στοιχείων ύψους 30 δις. ευρώ. Ωστόσο, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας που είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, σημείωσε πως η πρόσφατη επιβράδυνση του πληθωρισμού είναι “ξεκάθαρα προσωρινή” και πως η ΕΚΤ δεν θα καθυστερήσει την έξοδο από την ποσοτική χαλάρωση για να βοηθήσει τις χώρες της ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν τα προβλήματά τους.

“Ο χρόνος λήξης του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης πλησιάζει”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Villeroy de Galhau σε συνέδριο της Τράπεζας της Γαλλίας.

Σημειώνεται ότι βάση του υπάρχοντος προγραμματισμού η ΕΚΤ αναμένεται να συνεχίσει τις αγορές ομολόγων τουλάχιστον μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Το αν το QE θα λήξει τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο δεν αποτελεί “υπαρξιακό πρόβλημα”, κατά τον Villeroy.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!