Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Η βελγική περιφέρεια της Βαλονίας επιμένει να μην δίνει “πράσινο φως” για την CETA
[Capital]: Η βελγική περιφέρεια της Βαλονίας επιμένει να μην δίνει “πράσινο φως” για την CETA

[Capital]: Η βελγική περιφέρεια της Βαλονίας επιμένει να μην δίνει “πράσινο φως” για την CETA

Επιμένει η βελγική περιφέρεια της Βαλονίας να μην δίνει το πράσινο φως για την επικύρωση της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με τον Καναδά (CETA), αγνοώντας την προθεσμία που έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι την Παρασκευή για την επικύρωση της συμφωνίας. Σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ, στόχος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ήταν να βρεθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής ένας συμβιβασμός που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές, συμπεριλαμβανομένης της Βαλονίας.

“Δεν μπορούμε να υπογράψουμε μέχρι την Παρασκευή. Αυτό είναι παράλογο. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε σαφείς” δήλωσε σήμερα ο τοπικός πρωθυπουργός του γαλλόφωνου Βελγίου Πωλ Μανιέτ στο βελγικό δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό RTBF.

Η άρνηση των Βαλόνων θέτει σε κίνδυνο την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 27 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, παρουσία του πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τριντό.

“Νομίζω ότι θα ήταν λογικό να αναβληθεί επ ‘αόριστον η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Καναδά της 27ης Οκτωβρίου, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάτι που θα μοιάζει με μια σύγκρουση”, δήλωσε επίσης ο Μανιέτ. Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Τριντό δε θα έρθει στις Βρυξέλλες εάν μέχρι το Σάββατο δεν υπάρχει συμφωνία.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!