Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Βαρύ το κλίμα στο EWG – Λήγει ο χρόνος την Παρασκευή
[Capital]: Βαρύ το κλίμα στο EWG – Λήγει ο χρόνος την Παρασκευή

[Capital]: Βαρύ το κλίμα στο EWG – Λήγει ο χρόνος την Παρασκευή

Της Δήμητρας Καδδά

Με τα πρώτα “μηνύματα” από τη συνεδρίαση του EWG της προηγούμενης Δευτέρας να κάνουν λόγο για διατήρηση του “χάσματος” μεταξύ του γερμανικού άξονα και του ΔΝΤ για το χρέος και τα νέα μέτρα, αλλά και με πολυεπίπεδες πολιτικές ζυμώσεις σε πλήρη εξέλιξη, η κυβέρνηση και οι θεσμοί επικεντρώνονται στον πρώτο στόχο: να κλείσει η συμφωνία για τα προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης (staff level agreement) – και με τη συμμετοχή του ΔΝΤ – έως την Παρασκευή.

Η πρώτη αυτή “τεχνική” συμφωνία είναι η πιο… “εύκολη”. Και τούτο διότι θα πρέπει μεν να “κλείσει” το εργασιακό (σ.σ. χθες ο κ. Μοσκοβισι αναφέρθηκε σε νέα συμβιβαστική πρόταση), οι παρεμβάσεις στην ενέργεια, στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και στα υπόλοιπα μέτωπα, καθώς το “κενό” του 2018 (στα 200 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τον κ. Τσακαλώτο αν ληφθεί υπόψη όμως μόνο η πρόβλεψη της ΕΕ και όχι του ΔΝΤ ), αλλά ο μεγάλος “λογαριασμός” των δημοσιονομικών μέτρων (και μετά το 2018), μεταφέρεται για… μετά (σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ειπώθηκαν χθες από τον αρμόδιο Επίτροπο).

Ο μεγάλος “συμβιβασμός” που τρομάζει την κυβέρνηση όπως έγραφε και το “Κεφάλαιο” του προηγούμενου Σαββάτου αφορά στα τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ που “χωρίζουν” το ΔΝΤ με την ΕΕ και πρέπει να καλυφθούν, άγνωστο σε ποιο βαθμό, με παρεμβάσεις στο χρέος θα έρθει ως “πακέτο” με τις αποφάσεις για το χρέος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!