Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: “Βαραίνει” το κλίμα στο Χ.Α.
[Capital]: “Βαραίνει” το κλίμα στο Χ.Α.

[Capital]: “Βαραίνει” το κλίμα στο Χ.Α.

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Με οριακές απώλειες κινείται αυτήν την ώρα το χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς το αρνητικό πρόσημο γενικεύεται επισκιάζοντας την ανοδική κίνηση επιλεγμένων δεικτοβαρών μετοχών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,17% στις 628,27 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 12 εκατ. τεμάχια. Άνοδος 0,04% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.681,81 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 1,39% στις 734,87 μονάδες.

Η αγορά τηρεί στάση αναμονής, με τις δεικτοβαρείς δυνάμεις να βρίσκονται σε ασκήσεις ισορροπίας, ενσωματώνοντας τις μειωμένες προσδοκίες σχετικά με το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης και μεταθέτοντας τις ελπίδες για εξεύρεση λύσης εντός του Μάρτιου.

Οι προσδοκίες για το προσεχές Eurogroup της Δευτέρας (20/2) είναι περιορισμένες, με το βέλτιστο που θα μπορούσε κανείς να περιμένει είναι να υπάρξει μία συμφωνία που να επιτρέπει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. Στο καλύτερο δυνατό σενάριο και αν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, Αθήνα και θεσμοί θα αποφασίσουν τους όρους που θα επιτρέπουν την επιστροφή της τρόικας, έτσι ώστε να υπάρξει μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).

Σύμφωνα με το Capital.gr, το μόνο που χρειάζεται να συμφωνηθεί τη Δευτέρα είναι η αποδοχή της Ελλάδας για την εκ των προτέρων νομοθέτηση και όχι το περιεχόμενό τους ούτε το ύψος τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!