Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: UBS: Μπορεί o Macron να οδηγήσει σε ράλι τις αγορές;
[Capital]: UBS: Μπορεί o Macron να οδηγήσει σε ράλι τις αγορές;

[Capital]: UBS: Μπορεί o Macron να οδηγήσει σε ράλι τις αγορές;

Καθώς οι γαλλικές προεδρικές εκλογές πλησιάζουν, ο πρωτοπόρος Emmanuel Macron έχει μία βασική… “αχίλλειο πτέρνα”, όπως σημειώνει η UBS σε νέο της note. Περίπου οι μισοί από τους υποστηρικτές του λένε ότι θα ήταν διατεθειμένοι να αλλάξουν… άποψη και στάση. Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό από κάθε κύριο υποψήφιο.

Αντίθετα, η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου Marine Le Pen φαίνεται να έχει τους πιο πιστούς υποστηρικτές, με μόλις έναν στους πέντε να δηλώνουν ότι θα σκεφτόντουσαν να αλλάξουν στάση και να στηρίξουν έναν άλλον υποψήφιο.

Το αποτέλεσμα είναι ότι, όπως τονίζει η UBS, ενώ οι ολλανδικές εκλογές αποτέλεσαν ένα πλήγμα στους λαϊκιστές, οι επενδυτές δεν μπορούν ακόμη να αγνοήσουν τον κίνδυνο μίας αντι-ευρωπαϊκής ψήφου στη Γαλλία.

Παρά την εύθραυστη βάση του, ο Macron φαίνεται πολύ πιθανό να διεκδικήσει την προεδρία, νικώντας την Le Pen στο δεύτερο γύρο στις 7 Μαΐου. Αυτό το σενάριο ωστόσο δεν θα εξασφαλίσει πολιτική ομαλότητα στη Γαλλία. Το κόμμα του Macron το “En Marche!” δεν είναι ένα mainstream κόμμα και έτσι θα μπορούσε να αγωνίζονται για τη θέσπιση νομοθεσίας.

Ωστόσο, η προοπτική μιας νίκης Macron εναι ένα απόλυτα καλό νεό για τα risk assets, όπως τονίζει η UBS.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!