Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: UBS, ING, Unicredit: Τέλος στο ράλι του δολαρίου, οι ταύροι θα απογοητευτούν
[Capital]: UBS, ING, Unicredit: Τέλος στο ράλι του δολαρίου, οι ταύροι θα απογοητευτούν

[Capital]: UBS, ING, Unicredit: Τέλος στο ράλι του δολαρίου, οι ταύροι θα απογοητευτούν

Το πρόσφατο ράλι του δολαρίου μπορεί να εξέπληξε πολλούς, ωστόσο σύμφωνα με τους αναλυτές δεν έχει άλλα περιθώρια να “τρέξει”. Αυτό που ενθάρρυνε τους “ταύρους” ήταν η πεποίθηση ότι η ανάπτυξη των ΗΠΑ ανακάμπτει ενώ στην Ευρώπη συμβαίνει το αντίθετο, κάτι που σύμφωνα με τους οικονομολόγους δεν ισχύει, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Ευρώπη.

Όπως σημειώνει η Bank of America Merrill Lynch , ο κύριος καταλύτης για το άλμα του αμερικάνικου νομίσματος ήταν η έλλειψη βελτίωσης στα στοιχεία της ευρωζώνης, ωθώντας τους επενδυτές να κλείσουν τις short θέσεις τους στο δολάριο, ιδιαίτερα έναντι των νομισμάτων των αναδυόμενων αγορών.

Αυτό το θετικό κλίμα για το δολάριο , σύμφωνα, με την UBS ωστόσο δεν αναμένεται να κρατήσει. Οι τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ ήταν πολύ χαμηλότερες από τις αναμενόμενες τον Απρίλιο, με τον πληθωρισμό να σημειώνει αύξηση μόλις 0,1%, επίπεδα που δεν έχουμε δει από τον Νοέμβριο, όπως επισημαίνει η UBS. Αυτό εξέπληξε τους ταύρους του δολαρίου και έστειλε την περασμένη εβδομάδα την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου 0,5% υψηλότερα, στην χειρότερη ημερήσια επίδοση του δολαρίου έναντι του ευρώ εδώ και έξι εβδομάδες.

Ωστόσο, όπως τονίζει η UBS, αυτό ενισχύει την άποψή της ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Fed δεν θα είναι επιθετικές και ότι η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ δεν θα δικαιολογήσει ένα ισχυρότερο δολάριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!