Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: UBS: Tα ελληνικά ομόλογα στις κορυφαίες επενδυτικές προτάσεις για το 2018
[Capital]: UBS: Tα ελληνικά ομόλογα στις κορυφαίες επενδυτικές προτάσεις για το 2018

[Capital]: UBS: Tα ελληνικά ομόλογα στις κορυφαίες επενδυτικές προτάσεις για το 2018

Το ευρώ, οι ιταλικές τράπεζες και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι οι κορυφαίες επενδυτικές ιδέες για το 2018, σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές της UBS, καθώς η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης θα διευρυνθεί κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Ο παγκόσμιος πληθωρισμός πρόκειται να αυξηθεί με μέτριο ρυθμό κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, αλλά θα παραμείνει χαμηλός σε ιστορικούς όρους και θα επιτρέψει στις κεντρικές τράπεζες να συσφίξουν τη νομισματική πολιτική με σταθερό και βιώσιμο ρυθμό, όπως σημειώνει η ελβετική τράπεζα.

Όπως επισημαίνει, το ισχυρό παγκόσμιο σκηνικό θα πρέπει να καλλιεργήσει τις απαραίτητες συνθήκες για τις οικονομίες της ευρωζώνης έτσι ώστε να συνεχίσουν την αποκατάσταση των ισολογισμών τους, ενώ το πέρας των ιταλικών εκλογών, εάν τα πράγματα εξελιχθούν θετικά και σύμφωνα με τις προσδοκίες, θα μπορούσε να περιορίσει τις ανησυχίες γύρω από την πολίτικη της περιοχής που κυριαρχούσαν τα τελευταία χρόνια.

“Ταύρος” για το ευρώ

“Έχουμε bullish στάση για το ευρώ και τα ευρωπαϊκά assets τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι οι αγορές υποεκτιμούν τις ισχυρές βάσεις της ευρωπαϊκής ανάπτυξης και ασχολούνται υπερβολικά με τα πολιτικά / διαρθρωτικά θέματα. Η bullish στάση μας συνεχίζεται και το 2018″, σημειώνει η τράπεζα.

Όπως προσθέτει, η συμβολή των επενδύσεων στην ανάπτυξη προσεγγίζει τώρα τις τάσεις πριν από την κρίση, έχοντας υστερήσει σημαντικά για αρκετά χρόνια. Το σημαντικό είναι ότι οι επενδύσεις έχουν σημαντικό περιθώριο να επιστρέψουν σε επίπεδα προ κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!