Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: UBS: Απότομη διόρθωση ή χαμηλές αποδόσεις– τι έρχεται για τις μετοχές
[Capital]: UBS: Απότομη διόρθωση ή χαμηλές αποδόσεις– τι έρχεται για τις μετοχές

[Capital]: UBS: Απότομη διόρθωση ή χαμηλές αποδόσεις– τι έρχεται για τις μετοχές

Το ράλι των μετοχών συνεχίζεται, όπως σημειώνει η UBS. Για πόσο ακόμη, όμως; Η φετινή απόδοση του παγκόσμιου δείκτη MSCI All Country αγγίζει το 17% και ακολουθεί τα κέρδη της τάξης του 8% που σημειώθηκαν το 2016. Ωστόσο, οι μετοχές δεν μπορούν να συνεχίσουν να σημειώνουν τόσο υψηλά κέρδη για πολύ διάστημα ακόμη, όπως προειδοποιεί η τράπεζα.

Στο παρελθόν, διαστήματα εξαιρετικά ισχυρών αποδόσεων στις μετοχές ακολουθήθηκαν από ένα από τα δύο γεγονότα: μία απότομη διόρθωση ή περίοδοι χαμηλότερων αποδόσεων. Η UBS εκτιμά ότι είναι απίθανο σε αυτό το σημείο να υπάρξει ισχυρή διόρθωση. Οι παραδοσιακοί καταλύτες για μια απότομη βουτιά – εκτόξευση της τιμής του πετρελαίου, λιτότητα από τις κυβερνήσεις, σημαντικά υψηλότερα επιτόκια, πιστωτική κρίση ή εξωγενές σοκ – είναι μάλλον απίθανο να εμφανιστούν σε χρονικό ορίζοντα έξι μηνών.

Η ευελιξία στην προσφορά πετρελαίου που δημιουργήθηκε από την τεχνολογία σχιστόλιθου έχει μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ενός σοκ στην τιμή του μαύρου χρυσού, ενώ μετά από χρόνια μειώσεων των ελλειμμάτων προϋπολογισμού στις ΗΠΑ και στην Ευρωζώνη, τα τρέχοντα προγράμματα δημοσιονομικής πολιτικής υποδηλώνουν περισσότερες κυβερνητικές δαπάνες.

Επίσης, η βελτίωση των κεφαλαιακών δεικτών των τραπεζών από 7,1% το 2007 σε 13,4% σήμερα και η μείωση των δεικτών του χρέους των νοικοκυριών προς το ΑΕΠ από το 85% το 2009 σε 73%, περιορίζουν τον κίνδυνο πιστωτικής κρίσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!