Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: ΤτΕ: Εντός στόχων οι τράπεζες στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα
[Capital]: ΤτΕ: Εντός στόχων οι τράπεζες στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

[Capital]: ΤτΕ: Εντός στόχων οι τράπεζες στα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα

Εντός των στόχων που είχαν θέσει για την 30/9/2016 όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα τους είναι οι ελληνικές τράπεζες , όπως αναφέρει η Τράπεζα της Ελλάδας στην πρώτη Έκθεση για τους Επιχειρησιακούς Στόχους Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως αναφέρει στην έκθεση της η ΤτΕ, η απόκλιση από το στόχο των ΜΕΑ είναι πολύ μικρή και μάλιστα θετική, διαμορφώνοντας τα ΜΕΑ σε 106,0 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 1% επιπλέον σε σχέση με το ποσό στόχο των 106,9 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ) κατέληξαν στα 79,3 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 1,5% σε σχέση με το ποσό – στόχο των 78,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ.

Σκοπός της έκθεσης είναι να παρέχει μια συνολική εικόνα για την εξέλιξη των επιχειρησιακών στόχων και επιλεγμένων δεικτών απόδοσης, που έχουν τεθεί από τις ελληνικές τράπεζες .

Η διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων αποτελεί σήμερα τη σημαντικότερη πρόκληση για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, υπογραμμίζει η Τράπεζα της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι υψίστης σημασίας, καθώς, πέρα από τη βελτίωση της οικονομικής ευρωστίας των τραπεζών, θα επιτρέψει την απελευθέρωση κεφαλαίων προς χρηματοδότηση άλλων, πιο παραγωγικών, κλάδων της οικονομίας και θα συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανάπτυξης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!