Δευτέρα, 29 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Α. Τσίπρας σε WSJ: Έτοιμοι να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης
[Capital]: Α. Τσίπρας σε WSJ: Έτοιμοι να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης

[Capital]: Α. Τσίπρας σε WSJ: Έτοιμοι να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 09:04

Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, τονίζει σε άρθρο του στη The Wall Street Journal, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Α. Τσίπρας τονίζει στο άρθρο του ότι η Ελλάδα τελικά γυρίζει σελίδα, ωστόσο είναι ζωτικής σημασίας να ρυθμιστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους με τέτοιο τρόπο που να μην κοστίσει στους Ευρωπαίους φορολογούμενους.

Αναλυτικά το άρθρο:
Η πρόσφατη οικονομική κρίση έπεισε τη διεθνή κοινότητα ότι η μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη είναι βιώσιμη μόνο μέσω συντονισμένων ενεργειών εναντίον των προκλήσεων που θέτουν στην ανάπτυξη η εξέλιξη του δημογραφικού, οι εμπορικές ανισορροπίες και η απουσία μεταρρυθμίσεων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη άποψη ότι τέτοιοι παράγοντες ήταν απλώς θέματα μακροοικονομικών επιδόσεων.

Η Ελλάδα και άλλες χώρες που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση, είναι τυπικά παραδείγματα από αυτή την άποψη. Ως μια προηγμένη οικονομία και μέλος μιας ισχυρής νομισματικής ένωσης που έχει πετύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης στο παρελθόν, είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μια αναπτυξιακή πορεία.

Επτά χρόνια μετά από το πρώτο σχέδιο διάσωσης, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική εξυγίανση σε όλους τους τομείς με αντάλλαγμα την οικονομική στήριξη. Έχουμε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις μας, παρά το τεράστιο κοινωνικό και οικονομικό κόστος τριών διαδοχικών προγραμμάτων προσαρμογής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!