Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Τριγμοί και τριβές κορυφής στη ΔΕΗ
[Capital]: Τριγμοί και τριβές κορυφής στη ΔΕΗ

[Capital]: Τριγμοί και τριβές κορυφής στη ΔΕΗ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Με δήλωσή του επέλεξε χθες ο διοικητής της ΔΕΗ να απαντήσει στον υφυπουργό ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα ο οποίος είχε προηγουμένως βάλει “πάγο” σε ένα από τα βασικότερα σχέδια της ΔΕΚΟ το περίφημο project Μελίτη. Το συγκεκριμένο έργο έχει επικριθεί από πολλές πλευρές, όχι μόνο γιατί έχει πολλούς αστερίσκους ως προς τη σκοπιμότητα υλοποίησής του, αλλά επιπρόσθετα για τον τρόπο και τις διαδικασίες με τις οποίες η ΔΕΗ επέλεξε τον παρτενέρ της, δηλαδή την κινεζική CMEC.

Αυτή η διάσταση άλλωστε βρέθηκε και στο επίκεντρο της επιχειρηματολογίας του υφυπουργού ανάπτυξης, ο οποίος επισήμανε ότι τέτοιου είδους συνεργασίες πρέπει να γίνονται με ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες.

Χθες λοιπόν ο κ. Παναγιωτάκης απάντησε ανοιχτά στον κ. Πιτσιόρλα με γραπτή δήλωσή του ότι η σύσταση κοινής Ανώνυμης Εταιρείας της ΔΕΗ με τη CMEC που θα κατασκευάσει τη 2η Μονάδα Μελίτη 2 ισχύος 450MW, αποτελεί εταιρική συνεργασία που δεν εμπίπτει στους νόμους και τις οδηγίες που αφορούν σε συμβάσεις έργων και προμηθειών.

Εδώ βεβαίως υπάρχει ένα σοβαρό θέμα, αφού η ΔΕΗ θα εισφέρει στην κοινή εταιρεία τη μονάδα Μελίτη 1, ένα εργοστάσιο δικό της. Είναι προφανές δηλαδή ότι ο κ. Πιτσιόρλας αναφερόταν ακριβώς στο γεγονός ότι για να διατεθεί ένα περιουσιακό πάγιο σημαντικής αξίας, αυτό πρέπει να γίνει με ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες και όχι με απευθείας διαπραγματεύσεις της διοίκησης της ΔΕΗ, όπως συνέβη στην περίπτωση της CMEC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!