Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Τραπεζικά βαρίδια καθηλώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών
[Capital]: Τραπεζικά βαρίδια καθηλώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών

[Capital]: Τραπεζικά βαρίδια καθηλώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα
Με το βλέμμα στραμμένο σταθερά στο πεδίο της διαπραγμάτευσης και των έντονων διεργασιών που λαμβάνουν χώρα στο περιθώριο αυτής, διεξάγεται η σημερινή συνεδρίαση στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα αντιδρώντας σε παντός είδους διαρροές και δηλώσεις.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,06% στις 643,74 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 30 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 40,3 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,16% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.716,68 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,52% στις 712,33 μονάδες.
Η αγορά αντιλαμβάνεται ότι η παραμονή των τριών υπουργών στις Βρυξέλλες και η εμπλοκή των Ρέγκλιγκ και Τόμσεν στις συζητήσεις επιλέχθηκε ως τακτική προκειμένου να προωθήσει την διαπραγμάτευση με όρους που οι τρεις Έλληνες υπουργοί, “δεν θα είναι υπό την διαρκή πολιτική πίεση του πολιτικού περιβάλλοντος της Αθήνας” και ταυτόχρονα θα έχουν συνομιλητές που θα μπορούσαν “να διευκολύνουν την προσπάθεια απεμπλοκής” κάποιων στοιχείων της διαπραγμάτευσης που το κουαρτέτο δεν θα μπορούσε να διαχειρισθεί.
Σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους του Capital.gr στις Βρυξέλλες, οι συζητήσεις αυτές θα επιχειρήσουν να εξαντλήσουν όλες τις εναλλακτικές λύσεις όσον αφορά “μέτρα και αντίμετρα”, ειδικά στο θέμα των εργασιακών και των συντάξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!