Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Τράπεζες: Αρχίζει ο “μαραθώνιος” για τη διάσωση των επιχειρήσεων
[Capital]: Τράπεζες: Αρχίζει ο “μαραθώνιος” για τη διάσωση των επιχειρήσεων

[Capital]: Τράπεζες: Αρχίζει ο “μαραθώνιος” για τη διάσωση των επιχειρήσεων

Της Νένας Μαλλιάρα

Αγώνα δρόμου για τη διάσωση των βιώσιμων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων θα ξεκινήσουν οι τράπεζες , αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, μετατοπίζοντας όλο τους το βάρος στον τομέα των επιχειρηματικών δανείων. Η μετατόπιση αυτή, που θα καταστεί πλήρως εμφανής το 2017, ακόμα και για τράπεζες που μέχρι σήμερα είχαν το προφίλ της λιανικής τραπεζικής, θα αφορά αφενός το “ξεκαθάρισμα” των προβληματικών χαρτοφυλακίων επιχειρηματικής πίστης, αφετέρου τη σταδιακή και επιλεκτική αύξηση της ροής των χρηματοδοτήσεων.

Η δραματική κατάσταση

Οι μέχρι στιγμής καθυστερήσεις προς την κατεύθυνση της ανάκαμψης της οικονομίας έχουν επιδεινώσει δραματικά την κατάσταση στις επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή σχεδόν 4 στα 10 επιχειρηματικά δάνεια να αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα και να θεωρούνται “χαμένη υπόθεση”.

Όπως περιγράφουν στο Capital.gr τραπεζίτες την κατάσταση που επικρατεί, το 50% των δανείων που έχουν δοθεί σε επιχειρήσεις συνιστά μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs), δηλαδή δάνεια που παρουσιάζουν αυξημένη πιθανότητα να μην αποπληρωθούν. Στο συγκεκριμένο ποσοστό, ένα 35% των δανείων είναι δάνεια που ήδη βρίσκονται σε καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών, δηλαδή ανήκουν στην κατηγορία των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!