Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Τραμπ: ΗΠΑ – Κίνα εργάζονται για να ξαναρχίσει τις εργασίες της η ZTE
[Capital]: Τραμπ: ΗΠΑ – Κίνα εργάζονται για να ξαναρχίσει τις εργασίες της η ZTE

[Capital]: Τραμπ: ΗΠΑ – Κίνα εργάζονται για να ξαναρχίσει τις εργασίες της η ZTE

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο εργάζονται προκειμένου να ξεκινήσει και πάλι τις εργασίες της η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ZTE, η οποία πλήττεται από μια απαγόρευση των ΗΠΑ σχετικά με τις εξαγωγές.

Οι δύο πλευρές “εργάζονται από κοινού για να δώσουν στην κινεζική εταιρία τηλεφώνων ZTE ένα τρόπο να επιστρέψει γρήγορα στην επαγγελματική της δραστηριότητα”, ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του χθες στο Twitter. Πρόσθεσε ότι έχει δώσει οδηγίες στο αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου να επιλύσει το θέμα.

Η ZTE, μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού στον κόσμο, αναγκάστηκε να αναστείλει τις κύριες διεθνείς δραστηριότητές της αφού το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου απαγόρευσε στα μέσα Απριλίου στις αμερικανικές εταιρίες να εξάγουν προϊόντα προς αυτήν. Μετά την απαγόρευση των εξαγωγών, η ZTE ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε έντονες διαβουλεύσεις με τις εμπλεκόμενες πλευρές προκειμένου να βρεθεί μια λύση στο θέμα και τόνισε ότι δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συμμόρφωση με τους ελέγχους επί των εξαγωγών.

Οι πολίτες και η κυβέρνηση της Κίνας ανησυχούν ιδιαίτερα για την τύχη της εταιρίας, που απασχολεί περίπου 70.000 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Η απαγόρευση για τη ZTE αναμένεται επίσης να προκαλέσει σημαντικές ζημίες για τους βασικούς προμηθευτές της κινεζικής εταιρίας στις ΗΠΑ, σε επίπεδο εσόδων και θέσεων εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!