Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
16 °C 11 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Trading τίτλων προκαλεί νευρικότητα στο Χρηματιστήριο
[Capital]: Trading τίτλων προκαλεί νευρικότητα στο Χρηματιστήριο

[Capital]: Trading τίτλων προκαλεί νευρικότητα στο Χρηματιστήριο

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Νευρικά κινείται σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας τη διόρθωση τίτλων που άρχισε στη χθεσινή συνεδρίαση, χωρίς να δοκιμάζει τις στηρίξεις που θα το βάλουν σε νέες περιπέτειες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,15% στις 740,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,24% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.931,44 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,86% στις 747,95 μονάδες.

Η αγορά, όπως και στη χθεσινή συνεδρίαση, εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα και αρκετές εναλλαγές προσήμου, με αρκετές μετοχές να προσπαθούν να βρουν τις ισορροπίες τους μπροστά στην αβεβαιότητα που τροφοδοτείται από τις πολλές υποχρεώσεις που θα πρέπει να καλύψει η ελληνική κυβέρνηση για την τελική ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει έως τις 11 Ιανουαρίου (Σύνοδος EWG) όλα τα προαπαιτούμενα ώστε να διασφαλίσει και την πολιτική συμφωνία για την τρίτη αξιολόγηση μετά από μία θετική εισήγηση (compliance report) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Επίσης, πριν τα Χριστούγεννα θα πρέπει να φέρει στη Βουλή μία καταιγίδα από νόμους και τροπολογίες για τα νέα κοινωνικά επιδόματα, το Δημόσιο, την αγορά ενέργειας, τις ιδιωτικοποιήσεις, για παρεμβάσεις στις αγορές προϊόντων και σε πολλά άλλα πεδία. Ένα δεύτερο “κύμα” θα έρθει μετά την Πρωτοχρονιά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!