Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Τουρισμός: Πώς η Ελλάδα θα αυξήσει κατά 10 εκατ. τις αφίξεις έως το 2021
[Capital]: Τουρισμός: Πώς η Ελλάδα θα αυξήσει κατά 10 εκατ. τις αφίξεις έως το 2021

[Capital]: Τουρισμός: Πώς η Ελλάδα θα αυξήσει κατά 10 εκατ. τις αφίξεις έως το 2021

Ψηλά τέθηκε ο πήχης ο Τουρισμού για την επόμενη πενταετία, όσον αφορά τις αφίξεις ξένων τουριστών και τα έσοδα, γεγονός που αποδεικνύει τις αντοχές του κλάδου παρά την κατάσταση της οικονομίας. Το νέο όμως στοίχημα του ΣΕΤΕ για το 2021 δεν θα είναι εύκολο.

Σύμφωνα με τη μελέτη της PwC, που παρουσιάστηκε από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το 2021 οι αφίξεις εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 35 εκατ. από 25 εκατ. που είναι ο φετινός στόχος (και 27 εκατ. μαζί με τους επιβάτες κρουαζιέρας) και τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 20 δισ. ευρώ (από περίπου 14 δισ. που αναμένεται να είναι οι εισπράξεις μέχρι το τέλος της χρονιάς).

Για να γίνει όμως αυτό, όπως άλλωστε έδειξε και η μελέτη της PwC, αποτελεί προϋπόθεση η αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος, ώστε η χώρα να προσελκύσει τουρίστες υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου και να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις, οι οποίες να κατευθυνθούν κυρίως στη δημιουργία νέων μονάδων.

Ειδικότερα, απαιτούνται κεφάλαια το λιγότερο ύψους 6,5 δισ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία για νέες υποδομές από την Πολιτεία και τους ίδιους τους ξενοδόχους, εκ των οποίων περίπου 1,5 δισ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!