Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Τουρισμός: Έρχονται Ελλάδα, μένουν και ξοδεύουν λιγότερο
[Capital]: Τουρισμός: Έρχονται Ελλάδα, μένουν και ξοδεύουν λιγότερο

[Capital]: Τουρισμός: Έρχονται Ελλάδα, μένουν και ξοδεύουν λιγότερο

Τους λόγους που οδήγησαν στο φετινό “χάσμα” ανάμεσα στα έσοδα από τον Τουρισμό και τις αφίξεις τουριστών αναλύει στο τελευταίο του στατιστικό δελτίο το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (SETE Intelligence) μετά και τα πρόσφατα στοιχεία για τις εισπράξεις του εννεαμήνου, κατά το οποίο σημείωσαν μείωση 5,5% σε σύγκριση με το 2015, φτάνοντας τα 12,08 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ανάλυση του SETE Intelligence, η αιτία της πτώσης θα πρέπει να αναζητηθεί στη μεγάλη περικοπή των ημερών που οι τουρίστες μένουν στην Ελλάδα για διακοπές, αλλά και στα πόσα ξοδεύουν κατά την παραμονή τους. Πιο συγκεκριμένα, την τελευταία δεκαετία η μέση διάρκεια παραμονής έχει μειωθεί κατά 26% (από 10,7 σε 7,8 ημέρες πλέον), με τη μέση κατά κεφαλήν δαπάνη (ΜKΔ) να είναι μικρότερη κατά 22% (από 746 ευρώ σε 580 ευρώ). Φέτος (Ιαν- Σεπ) η μείωση της μέσης δαπάνης ανά ταξίδι αγγίζει το 9,3%.

Οι “περικοπές” στις δαπάνες των τουριστών φαίνεται μάλιστα να ήταν ακόμη πιο έντονες φέτος, και λόγω του ανταγωνισμού σε σύγκριση με άλλους προορισμούς που οδήγησε σε χαμηλές τιμές πακέτων από τις ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, αλλά και εξαιτίας της υψηλής φορολόγησης των τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας, που οδήγησε σε συγκράτηση των εξόδων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!