Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές παρά την “κήρυξη” εμπορικού πολέμου
[Capital]: Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές παρά την “κήρυξη” εμπορικού πολέμου

[Capital]: Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές παρά την “κήρυξη” εμπορικού πολέμου

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ασιατικές αγορές , παρά την κλιμακούμενη αντιπαράθεση ΗΠΑ – Κίνας σε εμπορικό επίπεδο, που έλαβε από το πρωί και επισήμως τη μορφή των δασμών στις εισαγωγές και από τις δύο πλευρές.

Της μίνι ανάκαμψης ηγούνται οι δείκτες της ηπειρωτικής Κίνας, κυρίως λόγω της άποψης που κυριαρχεί στους επενδυτές ότι οι επιπτώσεις του εμπορικού πολέμου έχουν ήδη συνυπολογιστεί και “ενσωματωθεί” σε επίπεδο αγοράς.

Οι επενδυτές φαίνεται να τηρούν στάση αναμονής ενόψει των εξελίξεων, με τους αμερικανικούς δασμούς να αφορούν 818 διαφορετικές κατηγορίες κινεζικών προϊόντων συνολικής αξίας 34 δισ. δολαρίων. Η Κίνα επέβαλε αντίστοιχους δασμούς σε αμερικανικά εισαγόμενα προϊόντα ισόποσης αξίας, έχοντας δηλώσει ωστόσο στις αρχές της εβδομάδας ότι δεν θα είναι εκείνη που θα κλιμακώσει τον εμπορικό πόλεμο.

Την Πέμπτη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι κινεζικά προϊόντα συνολικής αξίας 16 δισ. Δολαρίων θα υποβληθούν σε επιπλέον δασμολογική επιβάρυνση σε δύο εβδομάδες, ενώ απείλησε με δασμούς σε προϊόντα από την Κίνα συνολικής αξίας 500 δισ. δολαρίων στο εγγύς μέλλον.

Επενδυτές εκφράζουν φόβους ότι το “πακέτο” των δασμών σε προϊόντα συνολικής αξίας 50 δισ. δολ. εκατέρωθεν δεν θα είναι το τέλος αλλά η αρχή της αντιπαράθεσης Ουάσινγκτον – Πεκίνου, όπως σημειώνει η Liang Hong, επικεφαλής οικονομολόγος της CICC. “Το βασικό είναι η επίδραση που θα έχουν οι τελευταίες εξελίξεις όχι μόνο στο εμπόριο, αλλά και στις επενδύσεις”, αναφέρει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!