Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Τελεσίγραφο Μοσκοβισί για τεχνική συμφωνία εντός τριών ημερών
[Capital]: Τελεσίγραφο Μοσκοβισί για τεχνική συμφωνία εντός τριών ημερών

[Capital]: Τελεσίγραφο Μοσκοβισί για τεχνική συμφωνία εντός τριών ημερών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 12:31

Της Δήμητρας Καδδά

Πρέπει να υπάρξει τεχνική συμφωνία μέσα σε 3 μέρες στην οποία θα μετέχει και το ΔΝΤ , είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση της παρουσίας του στην Αθήνα. Και συμπλήρωσε πως μόνο αν υπάρξει τεχνική συμφωνία (staff level agreement) πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι εφικτή μια τελική συμφωνία για το χρέος εντός του 2016.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος ζήτησε από την κυβέρνηση να καταβάλλει επιπλέον προσπάθεια, λέγοντας ότι “υπάρχει πολλή δουλειά μπροστά μας, πολλά ευαίσθητα θέματα πρέπει να λυθούν”. Τόνισε όμως πως αν η Ελλάδα κάνει αυτό που πρέπει και οι θεσμοί θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους παραδεχόμενος ότι υπάρχουν διαφωνίες και με το ΔΝΤ αλλά με τη γερμανική πλευρά, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι “πρέπει να λάβουμε υπόψη τις ανησυχίες της Γερμανίας”.

Παράθυρο για χαμηλότερα πλεονάσματα

“Μετά το 2018 μπορούμε να δούμε ξανά τα πράγματα, μπορούν να αλλάξουν” απάντησε ο κ. Μοσκοβισί σε ερώτημα αν υπάρχουν σκέψεις για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018. Έως τότε, είπε, “έχουμε ένα μνημόνιο και πρέπει να πάμε με όσα αυτό ορίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!