Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Η τεχνολογία παρέσυρε πτωτικά την Wall Street
[Capital]: Η τεχνολογία παρέσυρε πτωτικά την Wall Street

[Capital]: Η τεχνολογία παρέσυρε πτωτικά την Wall Street

Ήπια πτώση κατέγραψαν οι μετοχές του αμερικανικού χρηματιστηρίου καθώς οι απώλειες στους τομείς τεχνολογίας και υψηλών μερισμάτων αντιστάθμισαν το ράλι στον τομέα ενέργειας.

O Dow Jones υποχώρησε 0,2% στις 24.715 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 0,1% στις 2.720 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,2% στις 7.383 μονάδες.

Ο τεχνολογικός δείκτης δέχτηκε πίεση από τη μετοχή της Cisco Systems η οποία υποχώρησε 3,8% μία ημέρα μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων.

Οι επενδυτές συνέχισαν παράλληλα να παρακολουθούν την άνοδο των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων: η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ανήλθε κοντά σε υψηλό 7 ετών. Αυτό άσκησε πιέσεις στους λεγόμενους αμυντικούς κλάδους της αγορές, όπως οι μετοχές κοινής ωφέλειας και ακινήτων, οι οποίοι προσφέρουν υψηλότερες μερισματικές αποδόσεις σε σχέση με την ευρύτερη αγορά.

Στα μάκρο της ημέρας, μπορεί να αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, αλλά παρέμεινε σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο, ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 11.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 222.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 12 Μαΐου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι τα επιδόματα θα διαμορφωνόταν στις 215.000 στην προηγούμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, ενισχύθηκε τον Μάιο η δραστηριότητα του μεταποιητικού τομέα στις πολιτείες του κεντρικού Ατλαντικού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξάγει η Philadelphia Fed.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!