Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Γ. Στουρνάρας: Απαιτείται ρεαλισμός και ευελιξία από κυβέρνηση και εταίρους
[Capital]: Γ. Στουρνάρας: Απαιτείται ρεαλισμός και ευελιξία από κυβέρνηση και εταίρους

[Capital]: Γ. Στουρνάρας: Απαιτείται ρεαλισμός και ευελιξία από κυβέρνηση και εταίρους

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:29

της Νένας Μαλλιάρα

Η προοπτική εξόδου από την κρίση είναι πλέον ορατή, ωστόσο υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι που απαιτούν εγρήγορση, ανέφερε πριν από λίγο ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας στο 27ο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, “η ώρα της ελληνικής οικονομίας”.

“Τόσο εμείς, όσο και οι εταίροι μας, έχουμε να ωφεληθούμε από την έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης που διεξάγεται εν μέσω ενός ρευστού εξωτερικού περιβάλλοντος. Απαιτείται ρεαλισμός και ευελιξία κατά τις διαπραγματεύσεις. Σήμερα δεν νοείται νέα οπισθοδρόμηση, οφείλουμε να διδαχθούμε από τον μύθο του Σίσυφου. Τόσο εμείς όσο και οι εταίροι μας”, τόνισε ο Γ. Στουρνάρας.

Υπάρχουν θετικά στοιχεία για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, την ρευστότητα και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, για την εξέλιξη των οποίων αύριο η Τράπεζα της Ελλάδας θα δώσει αναλυτικά στοιχεία, σημείωσε ο Γ. Στουρνάρας.

Η αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,5% στο γ΄ τρίμηνο του 2016 δημιουργεί προοπτικές για ανάκαμψη της οικονομίας, αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και επιτάχυνση της επιστροφής των καταθέσεων, τόνισε, ενώ σημείωσε πως οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί από τον Μάιο μέχρι σήμερα κατά 6,5 δισ. ευρώ.

Όπως είπε ο διοικητής της ΤτΕ, από το β΄ εξάμηνο του 2016 και όλο το 2017, προβλέπεται ανάκαμψη της οικονομίας βασισμένη στην αύξηση των επενδύσεων, της κατανάλωσης και των εξαγωγών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!