Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Στο “μικροσκόπιο” της Κομισιόν η συγχώνευση Siemens-Alstom
[Capital]: Στο “μικροσκόπιο” της Κομισιόν η συγχώνευση Siemens-Alstom

[Capital]: Στο “μικροσκόπιο” της Κομισιόν η συγχώνευση Siemens-Alstom

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι ξεκινά έρευνα στην προτεινόμενη εξαγορά της Alstom από την Siemens καθώς πιστεύει ότι η συγχώνευση ενδέχεται να μειώσει τον ανταγωνισμό στην προσφορά αρκετών τύπων τρένων και συστημάτων σηματοδότησης.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, η συμφωνία θα ενώσει δύο από τους μεγαλύτερους προμηθευτές σιδηροδρομικών οχημάτων και λύσεων σηματοδότησης στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο.

“Η Επιτροπή θα ερευνήσει εάν η προτεινόμενη εξαγορά της Alstom από την Siemens θα στερήσει στους Ευρωπαίους διαχειριστές σιδηροδρόμων την επιλογή προμηθευτών και καινοτόμων προϊόντων και θα οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές που θα μπορούσαν τελικά να βλάψουν τους εκατομμύρια Ευρωπαίους που χρησιμοποιούν καθημερινά σιδηροδρομικές υπηρεσίες για δουλειά ή ψυχαγωγία”, ανέφερε η Επίτροπος Margrethe Vestager, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού.

Η Siemens ανακοίνωσε τον περασμένο Σεπτέμβριο πως σχεδιάζει να συγχωνεύσει τις σιδηροδρομικές της δραστηριότητες με την Alstom, στοχεύοντας να δημιουργήσει έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει τις ολοένα αυξανόμενες απειλές από τους κρατικά υποστηριζόμενους Κινέζους ανταγωνιστές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!