Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Στήριγμα στις δεικτοβαρείς βρίσκει το Χ.Α.
[Capital]: Στήριγμα στις δεικτοβαρείς βρίσκει το Χ.Α.

[Capital]: Στήριγμα στις δεικτοβαρείς βρίσκει το Χ.Α.

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα

Με τη βοήθεια της δεικτοβαρούς ΕΕΕ, το χρηματιστήριο Αθηνών κινείται σήμερα με μικρά κέρδη, συνεχίζοντας, ωστόσο, στο υπόλοιπο ταμπλό την προσπάθεια σταθεροποίησης, αναμένοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,43% στις 632,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,7 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,6 εκατ. τεμάχια. Άνοδος 0,77% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.694,01 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,07% στις 745,73 μονάδες.

Μετά το χθεσινό +2,60%, η ΕΕΕ σήμερα συνεχίζει να προσφέρει κέρδη με μοχλό τα αποτελέσματα του 2016, κινούμενη με άνοδο 3,39%. Η ΕΕΕ συμμετέχει με 11,5% στη διαμόρφωση του γενικού δείκτη και με 21,3% στη διαμόρφωση του FTSE 25, ενώ η αποτίμησή της ξεπερνά τα 8,3 δισ. ευρώ, ήτοι τα διπλάσια από τον “δεύτερο” ΟΤΕ.

Οι προσδοκίες για το προσεχές Eurogroup της Δευτέρας (20/2) είναι περιορισμένες, με το βέλτιστο που θα μπορούσε κανείς να περιμένει είναι να υπάρξει μία συμφωνία που να επιτρέπει την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα. Στο καλύτερο δυνατό σενάριο και αν οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, Αθήνα και θεσμοί θα αποφασίσουν τους όρους που θα επιτρέπουν την επιστροφή της τρόικας, έτσι ώστε να υπάρξει μία συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!