Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Στην κόψη των κρίσιμων στηρίξεων το Χρηματιστήριο
[Capital]: Στην κόψη των κρίσιμων στηρίξεων το Χρηματιστήριο

[Capital]: Στην κόψη των κρίσιμων στηρίξεων το Χρηματιστήριο

της Αλεξάνδρας Τόμπρα
Στα όρια των κρίσιμων τεχνικών στηρίξεων κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να εξακολουθούν να δίνουν τον τόνο απειλώντας τη μεσοπρόθεσμη τάση της αγοράς.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,97% στις 713,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 28 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 21,8 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 0,94% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.861,30 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 1,52% στις 656,25 μονάδες.
Ένα βασικό ζήτημα που απασχολεί την αγορά το τελευταίο διάστημα είναι οι εξελίξεις στον επιχειρηματικό κόσμο. Τα “κρούσματα” διακοπής ή αναβολής επενδύσεων έχουν προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στους επενδυτές, οι οποίοι βλέπουν ότι τα σοβαρά εμπόδια που τίθεται σε μεγάλα επενδυτικά project θα επηρεάσουν σοβαρά την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.
Όπως σχολιάζουν εγχώριοι αναλυτές στο Capital.gr, αν αναλογιστούμε τις εξελίξεις στις Σκουριές, στο Ελληνικό αλλά και σε πλείστα άλλα μικρά επενδυτικά σχέδια, τότε το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι η ελληνική οικονομία δεν θα καταφέρει να πετύχει τους υψηλούς ρυθμούς ανάκαμψης που απαιτούνται να βγει η χώρα από το τούνελ.
Εάν σε αυτό το περιβάλλον, εντάξουμε και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και έχουν να αντιμετωπίσουν οι τράπεζες, τότε οι συνθήκες δεν μπορούν να συνηγορήσουν στη συνέχιση της τροχιάς ανάκαμψης της εγχώριας κεφαλαιαγοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!