Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Στην Ελλάδα ο επικεφαλής της ιταλικής Snam για να κλείσει το deal του ΔΕΣΦΑ
[Capital]: Στην Ελλάδα ο επικεφαλής της ιταλικής Snam για να κλείσει το deal του ΔΕΣΦΑ

[Capital]: Στην Ελλάδα ο επικεφαλής της ιταλικής Snam για να κλείσει το deal του ΔΕΣΦΑ

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Στην Αθήνα αναμένεται ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας Snam προκειμένου να επισφραγιστεί η συμφωνία για τη μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ , κλείνοντας έτσι την πλέον ταραχώδη αποκρατικοποίηση των τελευταίων ετών.
Το πράσινο φως για το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας, δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Παρασκευή όταν και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δημοσιοποίησε το νέο κανονισμό τιμολόγησης του ΔΕΣΦΑ .
Η δημοσιοποίηση του νέου κανονισμού έκλεισε την τελευταία ρυθμιστική εκκρεμότητα που υπήρχε σε σχέση με την πώληση του διαχειριστή του ελληνικού συστήματος φυσικού αερίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές και βελτιώσεις υπαγορεύτηκαν προς στη ΡΑΕ , μετά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τους Αζέρους και Ιταλούς νέους επενδυτές του ΔΕΣΦΑ. Άλλωστε από την περασμένη εβδομάδα, όταν και ολοκληρώθηκε η τελευταία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Snam αλλά και μέσω teleconference και της Socar, πηγές που είναι σε γνώση των διαβουλεύσεων έκαναν λόγο για “επί της αρχής συμφωνία”.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόφαση της ΡΑΕ δημοσιεύτηκε αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με εκπροσώπους της Snam και με τη συμμετοχή μέσω teleconference της Socar.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!