Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Στη ζώνη των 830 μονάδων παραμένει το Χρηματιστήριο
[Capital]: Στη ζώνη των 830 μονάδων παραμένει το Χρηματιστήριο

[Capital]: Στη ζώνη των 830 μονάδων παραμένει το Χρηματιστήριο

Της Αλεξάνδρας Τόμπρα
Ήπια ανοδικά και χωρίς να “ξεφεύγει” από τη ζώνη των 830 μονάδων κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον τζίρο του να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και πολύ συγκεντρωμένος σε ορισμένες μετοχές.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,41% στις 831,26 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.172,45 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,94% στις 1.078,60 μονάδες.
Η αγορά προσπαθεί να βρει καταλύτες, οι οποίοι όμως δεν εμφανίζονται ελέω της αυγουστιάτικης ραστώνης. Ακόμη και τα αποτελέσματα των εισηγμένων, τα οποία έδιναν στην εποχή κάποιο τόνο, όχι μόνο ανακοινώνονται με το σταγονόμετρο, αλλά και δεν έχουν να επιδείξουν κάποιο νέο στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει την αγορά. Μάλιστα, οι αναλυτές τα κρίνουν μέχρι τώρα ως “ουδέτερα”.
Έτσι, η αγορά θα περιμένει αύριο τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου, ο οποίος θα ανακοινώσει τον πρώτο ισολογισμό μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό το πρωί της Τετάρτης 9 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει η Coca Cola το πρωί της Πέμπτης 10 Αυγούστου.
Επίσης, θα περιμένει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όταν και είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση για την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley, η οποία είθισται να έχει αλλαγές μόνο στις σταθμίσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!