Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Στα σκαριά αγωγός αερίου Ελλάδας – Σκοπίων
[Capital]: Στα σκαριά αγωγός αερίου Ελλάδας – Σκοπίων

[Capital]: Στα σκαριά αγωγός αερίου Ελλάδας – Σκοπίων

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Μνημόνιο κατανόησης (Μemorandum of Understanding) για την κατασκευή του διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου Νέα Μεσημβρία – Στίπ υπέγραψαν τον περασμένη Παρασκευή ο ΔΕΣΦΑ και η κρατική εταιρεία ενεργειακών πόρων της ΠΓΔΜ Macedonian Energy Resources-MER.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις ο αγωγός θα έχει μήκος 160 χιλιόμετρα με αρχική μεταφορική ικανότητα 1 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της MER, Κρίστε Μιλαντίνοφ, η κατασκευή του αγωγού θα εξασφαλίσει την προμήθεια πρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου που θα είναι απαραίτητες το επόμενο διάστημα για τη χώρα και θα σημάνει τη δυνατότητα προμήθειας αερίου από επιπλέον πηγές και διεθνείς αγωγούς μεταφοράς ρωσικού και αζερικού φυσικού αερίου. Κυρίως, όμως, τόνισε ο κ. Μιλαντίνοφ θα αποτελέσει απευθείας σύνδεση με τον υφιστάμενο τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα. Ο ίδιος σημείωσε ότι ο αγωγός Νέα Μεσημβρία Στιπ θα δώσει τη δυνατότητα στην ΠΓΔΜ να συνδεθεί με μεγάλους διεθνείς αγωγούς που σχεδιάζεται να περάσουν στο μέλλον από την περιοχή όπως ο TAP.

Τέλος ο επικεφαλής της MER σημείωσε ότι το MoU αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιρειών που αναμένεται να επεκταθεί στον τομέα της τεχνογνωσίας και της εκπαίδευσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!