Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
11 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 10 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Στ. Πιτσιόρλας: Χρειάζεται σύνθετη στρατηγική για την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας
[Capital]: Στ. Πιτσιόρλας: Χρειάζεται σύνθετη στρατηγική για την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας

[Capital]: Στ. Πιτσιόρλας: Χρειάζεται σύνθετη στρατηγική για την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας

Την ανάγκη ανάπτυξης μιας σύνθετης στρατηγικής για την επίτευξη του επιπέδου ανταγωνιστικότητας που χρειάζεται η χώρα μετά την έξοδο από τα προγράμματα στήριξης ανέδειξε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας , μιλώντας στο συνέδριο Capital+Vision, το οποίο συνδιοργανώνουν το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Capital.gr.

“Ο κρατισμός είναι πολύ βαθιά ριζωμένος στην ελληνική κοινωνία και οικονομία και αφορά το σύνολο του πολιτικού συστήματος, η υπέρβασή του δεν είναι εύκολη”, ανέφερε εισαγωγικά ο αναπληρωτής υπουργός, για να συνεχίσει λέγοντας ότι “έχουμε μπει σε μια νέα φάση μετά την ολοκλήρωση του γ’ προγράμματος διάσωσης. Παραμένουμε μια χώρα με πολύ μεγάλο χρέος και υπό αυξημένη εποπτεία, υπάρχει μια καχυποψία εναντίον μας λόγω ενός κακού παρελθόντος. Πρέπει να αποκαταστήσουμε εμπιστοσύνη, το πρόβλημα της έλλειψης εμπιστοσύνης μας ακολουθεί”.

Υπογράμμισε δε ότι σαν χώρα “είμαστε πια αντιμέτωποι με τις αγορές, καθώς ο κόσμος που βρίσκουμε σήμερα εκεί είναι άλλος από την εποχή κατά την οποία μπήκαμε στα προγράμματα. Η εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ δημιούργησε νέα δεδομένα στην παγκόσμια σκηνή, με την τάση για επιστροφή σε πολιτικές προστατευτισμού να δημιουργεί ένα πιο περίπλοκο και δύσκολο περιβάλλον”.

Στο ζήτημα της στρατηγικής, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι “η στρατηγική μας πρέπει να είναι πολύ σύνθετη: βγαίνουμε από το πρόγραμμα στο οποίο μπήκαμε λόγω της έλλειψης ανταγωνιστικότητας και βγαίνουμε χωρίς να έχουμε κατακτήσει το απαραίτητο επίπεδο ανταγωνιστικότητας”.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!