Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: “Συστημικά σημαντικές” τρεις ιταλικές τράπεζες, χρειάζονται capital buffer
[Capital]: “Συστημικά σημαντικές” τρεις ιταλικές τράπεζες, χρειάζονται capital buffer

[Capital]: “Συστημικά σημαντικές” τρεις ιταλικές τράπεζες, χρειάζονται capital buffer

Οι τρεις κορυφαίες τράπεζες της Ιταλίας , η UniCredit, η Intesa Sanpaolo και η Monte dei Paschi, θα πρέπει να βάλουν στην άκρη πρόσθετα κεφάλαια από τα assets τους από το 2018, δεδομένου ότι είναι “συστημικά σημαντικά τραπεζικά ιδρύματα”, όπως προειδοποίησε η Τράπεζα της Ιταλίας .

Μέχρι τώρα, η UniCredit είναι η μόνη συστημικά σημαντική ιταλική τράπεζα διεθνώς (G-SIFI). Η Τράπεζα της Ιταλίας, ανακοίνωσε ότι χαρακτηρίζει πλέον την UniCredit, μαζί με την Intesa και την Monte dei Paschi, “άλλα συστημικά σημαντικά ιδρύματα”, (O-SII).

Ξεκινώντας από το 2018 οι τρεις τράπεζες θα πρέπει να διαθέτουν ένα capital buffer ή αλλιώς μαξιλάρι κεφαλαίων, το οποίο θα αυξάνεται σταδιακά μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια για να φθάσει το 1% των στοιχείων του ενεργητικού για την UniCredit το 2021, το 0,75% για την Intesa και το 0,25% για την Monte dei Paschi.

Οι ιταλικές τράπεζες θεωρούνται ευρέως υπο-ανακεφαλαιοποιημένες και αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν το βουνό των επισφαλών δανείων που άφησε πίσω τους η βαθιά ύφεση που έληξε το 2013. Μάλιστα, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της ΕΚΤ, κατέχουν το ένα τρίτο των κόκκινων δανείων του συνόλου των 990 δισ. ευρώ της ευρωζώνης, δηλαδή 286,02 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!