Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Συνέδριο Economist: Σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων μέσω των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης
[Capital]: Συνέδριο Economist: Σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων μέσω των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης

[Capital]: Συνέδριο Economist: Σημαντικές ευκαιρίες επενδύσεων μέσω των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης

Σημαντικές είναι οι ευκαιρίες επενδύσεων που αναδεικνύονται μέσω της εφαρμογής των 17 στόχων για τη βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2030 που υιοθετήθηκαν από τη διεθνή κοινότητα τον Σεπτέμβριο του 2015, όπως επεσήμαναν φορείς της αγοράς στο συνέδριο του Economist για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και την περιοχή της Μεσογείου, με τίτλο “Adapt or Die”.

“Bασικός πυλώνας στον σχεδιασμό της αναπτυξιακής στρατηγικής του ελληνικού τουρισμού πρέπει είναι αυτός της βιώσιμης ανάπτυξης”, σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ ), Ανδρέας Ανδρεάδης. “Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η τάση αναζήτησης τουριστικών μονάδων για πιστοποιημένα αειφόρα ξενοδοχεία μεγαλώνει”, ανέφερε ο κ. Ανδρεάδης και στάθηκε σε πρόσφατη έρευνα της Booking.com, όπου το 52% των ερωτηθέντων ταξιδιωτών απάντησαν ότι θα επηρεάζονταν για την τελική επιλογή ξενοδοχείου από τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιδόσεις του.

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ , αρκετές μονάδες διαθέτουν, πλέον, μία σειρά από διεθνείς περιβαλλοντικές και αειφορικές πιστοποιήσεις, όπως το ISO 14001, Travelife και Green Key, ενώ έχουν αρχίσει να εκδίδονται και ετήσιες εκθέσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με τα περιβαλλοντικά θέματα να βρίσκονται ολοένα και υψηλότερα στην ατζέντα της επιχειρηματικότητας, η ένταξη της αειφορίας στην ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι μονόδρομος, ενώ το 2017 θα είναι έτος βιώσιμου τουρισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!