Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Συμφωνία CCHBC με MBWS για την αγορά της Πολωνίας
[Capital]: Συμφωνία CCHBC με MBWS για την αγορά της Πολωνίας

[Capital]: Συμφωνία CCHBC με MBWS για την αγορά της Πολωνίας

της Αλεξάνδρας Γκίτση
Περαιτέρω διείσδυση στην Πολωνική λιανική αγορά, που τζιράρει πάνω από 250 δισ. ζλότι, επιδιώκει η CCHBC μέσω της συμφωνίας που υπέγραψε με θυγατρική της Marie Brizard Wine and Spirits (MBWS).

Σύμφωνα με τα ξένα μέσα ενημέρωσης και με βάση σχετική ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας, η Sobieski Trade, θυγατρική της MBWS στην Πολωνία, επελέγη από την Coca-Cola HBC Πολωνίας, για να αναλάβει τη διανομή των προϊόντων της στο κανάλι του παραδοσιακού εμπορίου στη συγκεκριμένη αγορά. Με βάση τη συμφωνία, η Sobieski Trade θα διανέμει τα προϊόντα της Coca-Cola HBC στην Πολωνία, όπως Coca-Cola, Fanta, Sprite, Nestea, Kropla Beskidu, Kropla Delice, Powerade, Monster και Burn, στο κανάλι του retail.

Το τρίτο τρίμηνο ο όγκος πωλήσεων της Coca Cola HBC στην Πολωνία υποχώρησε κατά μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό μετά την υψηλή μονοψήφια αύξηση την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Οι χαμηλές επιδόσεις οφείλονται, κατά κύριο λόγο, στην κατηγορία των εμφιαλωμένων νερών η οποία επηρεάστηκε αρνητικά από τις μη ευνοϊκές καιρικές συνθήκες.

Στην κατηγορία των ποτών ενέργειας διατηρήθηκαν οι ισχυρές επιδόσεις λόγω του Monster, στην κατηγορία των χυμών και την Coke Zero καταγράφηκαν καλές επιδόσεις, ενώ οι πωλήσεις της Fanta κατέγραψαν καλά ποσοστά αύξησης μετά την επανακυκλοφορία της με βελτιωμένη γεύση και νέα συσκευασία. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν μετά από επτά συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!