Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
33 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Συγκρατημένα αισιόδοξη η Lagarde για το χρέος – “άγνωστος Χ” ο Schaeuble
[Capital]: Συγκρατημένα αισιόδοξη η Lagarde για το χρέος – “άγνωστος Χ” ο Schaeuble

[Capital]: Συγκρατημένα αισιόδοξη η Lagarde για το χρέος – “άγνωστος Χ” ο Schaeuble

Συναίνεση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους φαίνεται να βρήκε από τα μέλη του Washington Group στο Μπάρι της Ιταλίας η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, κ. Κριστίν Λαγκάρντ. Έθεσε με επιτακτικό τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας συμφωνία για να μπορέσει το Ταμείο να λάβει μέρος χρηματοδοτικά στο Ελληνικό Πρόγραμμα, όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Μιχάλη Ιγνατίου.

Η κ. Λαγκάρντ ήταν τόσο ισχυρή (forceful) και πιεστική όσον αφορά τις προθέσεις της, που οι συνομιλητές της αναγκάστηκαν να την ακούσουν. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της ιστοσελίδας www.mignatiou.com από πηγές εκτός Ταμείου.

Δύο τουλάχιστον αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι στη συνάντηση που έγινε στην ιταλική πόλη στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών των G7, οι συζητήσεις προχώρησαν. Στην πρωινή συνάντηση τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά. Αλλά πραγματοποιήθηκε και δεύτερη συνάντηση, το βράδυ, στη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν αρκετά σημεία συμφωνίας όσον αφορά τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και τους τρόπους ικανοποίησης των όρων και των κανόνων του Ταμείου.

Παρά το γεγονός ότι οι δανειστές, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, εν τούτοις η κ. Λαγκάρντ φέρεται να νιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!