Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Σφακιανάκης: Αύξηση πωλήσεων, συρρίκνωση ζημιών στο εννεάμηνο
[Capital]: Σφακιανάκης: Αύξηση πωλήσεων, συρρίκνωση ζημιών στο εννεάμηνο

[Capital]: Σφακιανάκης: Αύξηση πωλήσεων, συρρίκνωση ζημιών στο εννεάμηνο

Αύξηση 16,7% σημείωσαν οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου Σφακιανάκης στο εννεάμηνο του 2016 και ανήλθαν σε €205,2 εκατ. από €175,8 εκατ. το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Παράλληλα, οι ζημιές προ φόρων περιορίστηκαν σε €3,7 εκατ. για τον Όμιλο έναντι €7,9 εκατ. το εννεάμηνο του 2015, ενώ χωρίς να περιλαμβάνεται επενδυτική ζημιά ποσού €3,9 εκατ. τα αποτελέσματα του ομίλου διαμορφώνονται σε €0,1 εκατ.

Ειδικότερα, όπως σημειώνει η εισηγμένη σε σχετική ανακοίνωση, το εννεάμηνο του 2016 ο Όμιλος Σφακιανάκη συνέχισε να πρωταγωνιστεί στις κύριες αγορές που έχει παρουσία. Η αγορά έκλεισε με 63.216 ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων παρουσιάζοντας αύξηση 8,6% η οποία οφείλεται αποκλειστικά στην άνοδο των εταιρικών πωλήσεων ενώ οι λιανικές πωλήσεις υποχωρούν.

Η απόδοση των σημαντικότερων δραστηριοτήτων του Ομίλου είναι βελτιωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Συγκεκριμένα η εικόνα ανά κλάδο είναι η παρακάτω:

Εμπόριο αυτοκινήτων

• Η SUZUKI πραγματοποίησε 3.437 ταξινομήσεις κατακτώντας μερίδιο αγοράς 5,4% το οποίο την κατατάσσει 7η μεταξύ των εισαγωγέων αυτοκινήτων.

• Η Λιανική πέτυχε μερίδιο αγοράς στα επιβατικά 12,0% με πωλήσεις 7.568 αυτοκινήτων, ενώ διέθεσε επιπλέον 514 ελαφρά φορτηγά και 1.317 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Οι συνολικές πωλήσεις της Σφακιανάκης αντιπροσωπεύουν το 14,8% της ελληνικής αγοράς καινούριων επιβατικών αυτοκινήτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!