Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Saxo Bank: Η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε νέα ύφεση
[Capital]: Saxo Bank: Η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε νέα ύφεση

[Capital]: Saxo Bank: Η παγκόσμια οικονομία οδεύει σε νέα ύφεση

Για ενίσχυση του πληθωρισμού με παράλληλη ανάπτυξη των τέλειων συνθηκών για μια ύφεση στην παγκόσμια οικονομία, κάνει λόγο του Steen Jakobsen, Επικεφαλής Οικονομολόγου & Επικεφαλής Επενδύσεων της Saxo Bank. Όπως αναφέρει, η Κίνα μέσω των τιμών εξαγωγών θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση του πληθωρισμού παγκοσμίως.

“Αυτό συνεπάγεται υψηλότερες τιμές, χαμηλότερη ανάπτυξη και ισχυρότερο USD – σχεδόν την τέλεια συνταγή για μια ύφεση”

Ειδικότερα, στην ανάλυσή του ο Steen αναφέρει:

Ο παγκόσμιος αποπληθωρισμός εξασθενεί. Μήπως ο πληθωρισμός επιστρέφει;

Απάντηση: Ναι, επιστρέφει!

Ωστόσο, η βασική συνέπεια θα είναι η μείωση των καταναλωτικών δαπανών, αφού οι χαμηλές τιμές εξαγωγών της Κίνας ευνόησαν την κατανάλωση στις ΗΠΑ, υπό ένα καθεστώς ολοένα χαμηλότερων τιμών – ένα φαινόμενο που πλέον ανατρέπεται. Συνεπάγεται, επίσης, πιο αδύναμο CNY και υψηλότερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό (σε παγκόσμιο επίπεδο), κάτι το οποίο φυσικά αποτελεί κλασική αντίδραση κλεισίματος κύκλου – και επιβεβαιώνει τη βασική μακροοικονομική θέση μου:

Από μακροοικονομικής άποψης, βρισκόμαστε μπροστά σε μια δραστική αλλαγή εποχής − απομακρυνόμενοι από το “εύκολο χρήμα” και καταλήγοντας, μέσω της ύφεσης, στο “helicopter money”.

Το διάγραμμα παρουσιάζει τον δείκτη τιμών παραγωγού σε ετήσια βάση στην Κίνα (θετικός πλέον), και πώς συσχετίζεται με τον πληθωρισμό τιμών καταναλωτή του ΟΟΣΑ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!