Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για την πρώτη διεθνή πώληση ομολόγων
[Capital]: Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για την πρώτη διεθνή πώληση ομολόγων

[Capital]: Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για την πρώτη διεθνή πώληση ομολόγων

Η Σαουδική Αραβία είναι έτοιμη να προχωρήσει την Τετάρτη για πρώτη φορά στην πώληση διεθνών ομολόγων, καθώς το βασίλειο στρέφεται στις αγορές χρέους για να εξομαλύνει τη δημοσιονομική συμπίεση που έχει προκληθεί από την διετή πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι τράπεζες που συνδέονται με την πώληση αναφέρουν ότι οι Σαουδάραβες αναμένεται να ολοκληρώσουν την Τετάρτη ένα διατλαντικό roadshow για το ομόλογο που είναι αποτιμημένο σε δολάρια – πρόκειται για μία από τις πιο πολυαναμενόμενες εκδόσεις της χρονιάς – και έπειτα θα εκδώσει το αρχικό guidance για την τιμή.

Το Ριάντ θεωρείται ότι στοχεύει σε μία πώληση μεταξύ 10 – 15 δισ. δολάρια, που θα την καταστήσει τη μεγαλύτερη έκδοση διεθνούς χρέους στη Μέση Ανατολή και έναν πιθανό “ανταγωνιστή” της πώλησης – ρεκόρ της Αργεντινής ύψους 16,5 δισ. δολ. νωρίτερα φέτος. Οι τραπεζίτες αναμένουν να εκδηλωθεί ισχυρή ζήτηση στο ντεμπούτο των ομολόγων, ενώ επενδυτές που έχουν συναντηθεί με την αντιπροσωπία της Σαουδικής Αραβίας αναμένουν τα ομόλογα – που πιθανόν θα χωριστούν σε ωριμάνσεις 5, 10 και 30 ετών – να εκδοθούν με απόδοση μεταξύ 160-200 μονάδες βάσης πάνω από τα αντίστοιχα αμερικανικά ομόλογα αναφοράς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!