Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Reuters: Έτοιμη να αγοράσει ιταλικά ομόλογα η ΕΚΤ σε περίπτωση νίκης του “όχι”
[Capital]: Reuters: Έτοιμη να αγοράσει ιταλικά ομόλογα η ΕΚΤ σε περίπτωση νίκης του “όχι”

[Capital]: Reuters: Έτοιμη να αγοράσει ιταλικά ομόλογα η ΕΚΤ σε περίπτωση νίκης του “όχι”

Η ΕΚΤ είναι έτοιμη να ενισχύσει προσωρινά τις αγορές ιταλικών κρατικών ομολόγων εάν το αποτέλεσμα του κρίσιμου δημοψηφίσματος την Κυριακή οδηγήσει απότομα προς τα πάνω το κόστος δανεισμού του μεγαλύτερου οφειλέτη της ευρωζώνης, αναφέρουν πηγές της κεντρικής τράπεζας στο Reuters.

Το ιταλικό δημόσιο χρέος και οι τραπεζικές μετοχές έχουν υποστεί μεγάλες πιέσεις εν όψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου για τις συνταγματικές αλλαγές εξαιτίας του κινδύνου πολιτικής αναταραχής. Οι δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ότι το “όχι” πρόκειται να κερδίσει, κάτι που θα μπορούσε να αναγκάσει σε έξοδο τον πρωθυπουργό Matteo Renzi, στην τελευταία αναταραχή κατά της mainstream κυβερνώσας πολιτικής, που σαρώνει τον αναπτυγμένο κόσμο.

Η ΕΚΤ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το μηνιαίο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων των 80 δισ. ευρώ για να αντισταθμίσει ενδεχόμενη άμεση, περαιτέρω άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων μετά την ψηφοφορία, εξομαλύνοντας τις κινήσεις της αγοράς και υποστηρίζοντας τα ομόλογα, σύμφωνα με τέσσερις πηγές της ΕΚΤ.

Οι πηγές προσθέτουν πως το σχήμα ήταν αρκετά ευέλικτο για να επιτρέψει μια προσωρινή αύξηση στις αγορές ιταλικών ομολόγων και ότι μια τέτοια κίνηση δεν θα χρειαζόταν απαραιτήτως να έχει την σφραγίδα του δ.σ. της ΕΚΤ το οποίο πρόκειται να συνεδριάσει στις 8 Δεκεμβρίου, για να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να αγοράζει ομόλογα μετά τον Μάρτιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!