Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ρεκόρ συμμετοχών στο παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητική “Εικονική Επιχείρηση 2016-2017″
[Capital]: Ρεκόρ συμμετοχών στο παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητική “Εικονική Επιχείρηση 2016-2017″

[Capital]: Ρεκόρ συμμετοχών στο παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητική “Εικονική Επιχείρηση 2016-2017″

Ρεκόρ συμμετοχών σημειώνει για τη σχολική χρονιά 2016-2017 το παγκόσμιο πρόγραμμα μαθητική “Εικονική Επιχείρηση” του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/JuniorAchievementGreece. Ομάδες από 120 σχολεία σε όλη την Ελλάδα -πάνω από 2.000 μαθητές και μαθήτριες 15 έως 17 ετών- στήνουν τη δική τους επιχείρηση και ανοίγουν νέους δρόμους για το μέλλον τους.

Τα παιδιά υλοποιούν τις καινοτόμες ιδέες τους με την καθοδήγηση των καθηγητών τους αλλά και εθελοντών-επιχειρηματικών συμβούλων που διαθέτουν αφιλοκερδώς το χρόνο τους για να μάθουν στα παιδιά τα μυστικά των επιτυχημένων επιχειρήσεων.

“H κρίση έχει ενεργοποιήσει πολύ τα παιδιά, ψάχνουν διεξόδους για την επαγγελματική τους αποκατάσταση”, δηλώνει ο εθελοντής-επιχειρηματικός σύμβουλος κ. Σεραφείμ Παπαγεωργίου, στέλεχος της ασφαλιστικής εταιρείας MetLife. “Θέλουν πάρα πολύ να μάθουν πως στήνεται μια επιχείρηση και εμείς οι εθελοντές δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να μεταδώσουμε στα παιδιά τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας έτσι ώστε να κάνουν με επιτυχία τα πρώτα τους βήματα στην επιχειρηματικότητα”.

“Το έντονο ενδιαφέρον των μαθητών δείχνει πως η Ελλάδα, σιγά σιγά αλλάζει”, προσθέτει ο Γενικός Διευθυντής του ΣΕΝ/JA Greece κ. Αργύρης Τζικόπουλος. “Οι νέοι δεν βρίσκουν πια θελκτικό ένα διορισμό στο δημόσιο, θέλουν να κάνουν κάτι δικό τους, κάτι καινοτόμο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!