Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ραντεβού στα τυφλά την Δευτέρα με ανοιχτά εργασιακό και νέα μέτρα
[Capital]: Ραντεβού στα τυφλά την Δευτέρα με ανοιχτά εργασιακό και νέα μέτρα

[Capital]: Ραντεβού στα τυφλά την Δευτέρα με ανοιχτά εργασιακό και νέα μέτρα

της Δήμητρας Καδδά

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς σε τεχνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο προκειμένου έως το Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας να καταστεί εφικτό – κατ ελάχιστον – να υπάρχει σύγκλιση στα πιο πολλά από τα ανοιχτά παιδιά της δεύτερης αξιολόγησης και να προχωρήσει ομαλά η συζήτηση για τα βραχυπρόθεσμα (και όχι μόνο) μέτρα για το χρέος.

Στόχος είναι – σε αυτό το σενάριο – να υπάρξει αν όχι ανακοίνωση της επίτευξης της τεχνικής συμφωνίας επί της αρχής (staff level agreement), μία ισχυρή δήλωση περί σημαντικής προόδου και δυνατότητας εύρεσης λύσης για την δεύτερη αξιολόγηση άμεσα, έτσι ώστε να καταστεί εφικτή η συνολική συμφωνία και για το χρέος και για το ρόλο του ΔΝΤ έως το τέλος του έτους.

Και σε αυτό το σενάριο, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, συζητείται να ανακοινωθεί μία νέα τρίτη άφιξη των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα τις επόμενες μέρες, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που προς το παρόν γίνονται εξ αποστάσεως.

Βεβαίως διαπραγματευτικές πηγές δεν αποκλείουν και το “καλό” σενάριο: έως την Δευτέρα η πολυπόθητη συμφωνία να επιτευχθεί.

Θεωρείται ότι η πρόοδος που έχει γίνει μέχρι στιγμής είναι μεγάλη και επισημαίνεται ότι αυτή η άποψη αποτυπώνεται τόσο στις τιμές των ελληνικών ομολόγων, όσο και σε δημοσιεύματα του (συνήθως αρνητικού) γερμανικού τύπου…

Άλλωστε χθες ο αρμόδιος Επίτροπος (σ.σ. που είχε ζητήσει από την Αθήνα επιτάχυνση με στόχο συμφωνία έως σήμερα) έκανε σαφή την πεποίθησή του ότι πρέπει να συνεχιστεί η εργασία για μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας, τονίζοντας ωστόσο ότι αν και δεν θα αποτελέσει την “καταληκτική” συνεδρίαση, θα είναι ένα “σημαντικό βήμα” .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!