Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
30 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Ραγδαία επιδείνωση στα στεγαστικά δάνεια το α΄ τρίμηνο του 2017
[Capital]: Ραγδαία επιδείνωση στα στεγαστικά δάνεια το α΄ τρίμηνο του 2017

[Capital]: Ραγδαία επιδείνωση στα στεγαστικά δάνεια το α΄ τρίμηνο του 2017

Της Νένας Μαλλιάρα

Τα στεγαστικά χαρτοφυλάκια των τραπεζών αναδεικνύονται ο μεγάλος ασθενής από την αβεβαιότητα και την επιδείνωση του οικονομικού κλίματος στο α΄ τρίμηνο του έτους.

Ενώ η συγκεκριμένη κατηγορία δανείων ήταν εκείνη που παρουσίαζε τα λιγότερα προβλήματα και οι ρυθμίσεις εξυπηρετούνταν ομαλά, η εικόνα άλλαξε άρδην στο α΄ τρίμηνο του έτους. Ως αποτέλεσμα, στα στεγαστικά δάνεια οφείλεται η αύξηση των “κόκκινων” δανείων των τραπεζών, καθώς σε μεγάλο βαθμό ρυθμισμένα στεγαστικά δάνεια ή δάνεια σε καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών, κατέληξαν μη εξυπηρετούμενα άνω του τριμήνου.

Την ίδια στιγμή, οι ανακτήσεις οφειλών από ρευστοποιήσεις ακινήτων δεν είχαν τα αποτελέσματα στα οποία απέβλεπαν οι στόχοι των τραπεζών. Κατά συνέπεια, και προκειμένου να μην υπάρξουν αστοχίες στις δεσμεύσεις των τραπεζών έναντι του SSM, αναμένεται αφενός σημαντική ενίσχυση των ρευστοποιήσεων απαιτήσεων (πλειστηριασμών), αφετέρου αλλαγή στο μείγμα για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων, με μεγαλύτερη στροφή σε διαγραφές και πωλήσεις δανείων.

Το στίγμα της εικόνας των στεγαστικών χαρτοφυλακίων από τις επιπτώσεις της αβεβαιότητας του α΄ τριμήνου, αλλά και των ενεργειών στις οποίες θα προβούν οι τράπεζες για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος στη στοχοθεσία για τα NPLs, έδωσε χθες η Eurobank.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!