Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: PwC- REMACO: Χρειάζονται 6,5 δισ. νέες επενδύσεις στον τουρισμό στην επόμενη πενταετία
[Capital]: PwC- REMACO: Χρειάζονται 6,5 δισ. νέες επενδύσεις στον τουρισμό στην επόμενη πενταετία

[Capital]: PwC- REMACO: Χρειάζονται 6,5 δισ. νέες επενδύσεις στον τουρισμό στην επόμενη πενταετία

Νέες επενδύσεις συνολικού ύψους 6,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2021 απαιτούνται στον Τουρισμό σύμφωνα με τη μελέτη για τις δυνατότητες του κλάδου ( PwC- REMACO) που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του 15ου συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών και Τουριστικών Επιχειρήσεων. Πρόκειται για επενδύσεις στην κατεύθυνση της δημιουργίας νέων μονάδων και τουριστικών υποδομών, ενώ άλλες τόσες απαιτούνται για την αναβάθμιση των υφιστάμενων.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η συμβολή του Τουρισμού στο ΑΕΠ μπορεί να φτάσει τα 43 δισ. ευρώ μέχρι το 2021, με ένα εκατομμύριο νέες θέσεις εργασίας, ενώ ο στόχος του ΣΕΤΕ επανακαθορίζεται στα 35 εκατ. αφίξεις και στα 20 δισ. έσοδα.

Εντούτοις οι στόχοι δεν είναι ίδιοι για κάθε προορισμό. Για παράδειγμα, μέχρι το 2021 ο στόχος για την Κρήτη είναι να έχει αύξηση 15% στις αφίξεις και 20% στα έσοδα, ενώ για την κεντρική Μακεδονία ο στόχος είναι αύξηση 20% στις αφίξεις και 15% στις εισπράξεις.

Την ίδια ώρα εκτιμάται πως ο οδικός τουρισμός μπορεί να προσελκύει το 12% των συνολικών αφίξεων κάθε χρόνο, έχοντας μερίδιο 6% στα συνολικά έσοδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!