Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
34 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη λόγω απογοητευτικών μάκρο
[Capital]: Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη λόγω απογοητευτικών μάκρο

[Capital]: Πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη λόγω απογοητευτικών μάκρο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα τελευταία μάκρο απογοήτευσαν τους επενδυτές και ενώ η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται από το κλίμα στην Ασία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,15%. Στους επιμέρους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,18%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,24% και ο γερμανικός DAX χάνει 0,16%. Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB διαμορφώνεται 0,13% χαμηλότερα, ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται οριακά κατά 0,06% και ο πορτογαλικός PSI 20 “διολισθαίνει” κατά 0,11%.

Αλλά και στα ασιατικά ταμπλό, ήταν εμφανείς οι πιέσεις, αφού αποθαρρυντικά για το επενδυτικό αίσθημα λειτούργησαν τα στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές που αυξήθηκαν για πέμπτο διαδοχικό μήνα τον Ιούλιο, αν και με χαμηλότερο ρυθμό υποδεικνύοντας πιθανόν μια υποχώρηση της ζήτησης για τα προϊόντα της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Παράλληλα, οι επενδυτές αφομοιώνουν και τα μάκρο από τη Γερμανία, όπου κατεγράφη πτώση εξαγωγών τον Ιούνιο για πρώτη φορά το 2017.

Στη Βρετανία, τα τελευταία στοιχεία έδειξαν χαμηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση των πωλήσεων, με τη συνομοσπονδία εργαζομένων της χώρας να κάνει λόγο για επιδείνωση της κατάστασης γύρω από τις ελλείψεις προσωπικού εξ αιτίας του Brexit.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!