Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Πρώτο report για την πορεία του στόχου μείωσης των NPLs
[Capital]: Πρώτο report για την πορεία του στόχου μείωσης των NPLs

[Capital]: Πρώτο report για την πορεία του στόχου μείωσης των NPLs

Της Νένας Μαλλιάρα

Τα πρώτα δείγματα ελαφράς μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η ΤτΕ, παρουσιάζοντας στοιχεία για την πορεία εκτέλεσης του στόχου μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά 40% ή 41 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2019.
Η ανακοίνωση των στοιχείων αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και εγκαινιάζει τις τριμηνιαίες σχετικές αναφορές της ΤτΕ στον SSM , προκειμένου η εκτέλεση των στόχων από τις τράπεζες να παρακολουθείται εκ του σύνεγγυς και να υποβοηθείται από συστάσεις και παρεμβάσεις του επόπτη. Η ανακοίνωση των πρώτων στοιχείων θα απεικονίζει την αποκλιμάκωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων που ήταν ορατή στα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου των τραπεζών, και η οποία αναμένεται να ενισχυθεί μετά τη θέσπιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού και άλλων μέτρων που θα ολοκληρώσουν το πλαίσιο διαχείρισης των “κόκκινων” δανείων.
Ενδεικτικά χθες, μιλώντας στο συνέδριο “Η ώρα της ελληνικής Οικονομίας”, ο διοικητής της ΤτΕ προανήγγειλε ότι εντός του Δεκεμβρίου να λυθεί το θέμα της φορολογικής αντιμετώπισης των διαγραφών από τις τράπεζες και θα νομοθετηθούν η παροχή νομικής κάλυψης στα στελέχη που θα υπογράψουν τις αναδιαρθρώσεις δανείων και η δυνατότητα αποπομπής μη συνεργάσιμων μετόχων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!