Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Πρόκληση για τις τράπεζες η ανάπτυξη της τεχνολογίας
[Capital]: Πρόκληση για τις τράπεζες η ανάπτυξη της τεχνολογίας

[Capital]: Πρόκληση για τις τράπεζες η ανάπτυξη της τεχνολογίας

Της Νένας Μαλλιάρα

Οι τομές στις τεχνολογίες που σχετίζονται με τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες επηρεάζουν παγκοσμίως τόσο τους καταναλωτές, όσο και τις εργασίες των βιομηχανιών, των επιχειρήσεων και των τραπεζών, ανέφερε ο Hugh Harper, ΕΜΕΙΑ Financial Services Strategy and Operations Leader της EY, προλογίζοντας την ενότητα συζήτησης “Οι τράπεζες και οι ραγδαίες εξελίξεις στις τεχνολογίες των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών” του 27ου ετήσιους συνεδρίου “Η ώρα της ελληνικής οικονομίας”.

Ο κ. Στέφανος Μυτιληναίος, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε ότι το περιβάλλον που διαμορφώνεται από τις νέες τεχνολογίες δεν καθιστά πλέον αναγκαίο αυτό που οι τράπεζες έχουν ως αρχή: Το know your customer. Ωστόσο, η βαθιά γνώση του πελάτη, του συνόλου των αναγκών του, αλλά ακόμη και του χαρακτήρα του, είναι ένα προνόμιο των τραπέζιων το οποίο θα χρησιμοποιήσουν για να επεκταθούν στο νέο περιβάλλον των ψηφιακών συναλλαγών. “Ήδη οι τράπεζες έχουν ψηφιακή τεχνογνωσία και καλούνται να επενδύσουν περισσότερο στις νέες τεχνολογίες, να βελτιώσουν τις διαδικασίες τους και τα προϊόντα τους και να ενθαρρύνουν το προσωπικό τους να σταθεί και με τα νέα δεδομένα κοντά στον πελάτη”, είπε ο κ. Μυτιληναίος.

Στην ώθηση που έδωσαν τα capital controls στυις ηλεκτρονικές συναλλαγές, εστίασε ο κ. Δαμιανός Χαραλαμπίδης, εντεταλμένος γενικός διευθυντής στους τομείς Digital και Retail Banking Products της Alpha Bank.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!