Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Προεκλογική στήριξη από το ΔΝΤ στη Μέρκελ;
[Capital]: Προεκλογική στήριξη από το ΔΝΤ στη Μέρκελ;

[Capital]: Προεκλογική στήριξη από το ΔΝΤ στη Μέρκελ;

Στο μήνυμα Βέμπερ ότι η ΕΕ μπορεί πλέον μόνη της να ρυθμίσει τα του οίκου της εμβανθύνει η SZ. Στήριξη στη Μέρκελ φαίνεται να παρέχει υπό όρους η Λαγκάρντ, σύμφωνα με τη Welt, για το ελληνικό πρόγραμμα.

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο Γερμανός ευρωβουλευτής Μάνφρεντ Βέμπερ με τις δηλώσεις του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung περί διαφαινόμενης μεταστροφής της στάσης του Βερολίνου σχετικά με το ΔΝΤ. “Εφόσον το Ταμείο ζητά κούρεμα χρέους, τότε ας το αφήσουμε να αποχωρήσει” ήταν η επίμαχη φράση που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών στους κόλπους των δύο χριστιανικών κομμάτων.

Το δίλημμα της γερμανικής κυβέρνησης

Το μήνυμα Βέμπερ αναλύει στις οικονομικές σελίδες η Süddeutsche Zeitung. “Επαναφέρει μια συζήτηση που θα έπρεπε να είχε γίνει από καιρό, αν δηλαδή οι Ευρωπαίοι δεν έχουν φτάσει σε ηλικία που να μπορούν να φροντίσουν τα του οίκου τους μόνοι τους”, επισημαίνει η αρθρογράφος υπενθυμίζοντας τις αλλαγές στον παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό περίγυρο σε σχέση με το 2015, όταν αποφασίστηκε το πρόγραμμα και εγκρίθηκε στη γερμανική βουλή, αλλά και μέσα στην ΕΕ με κρίσιμες εκλογικές διαδικασίες σε τρεις χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα. “Το σενάριο με τις απειλές Σόιμπλε για Grexit που προκάλεσε νευρικότητα στις αγορές (…) θυμίζει καλοκαίρι του 2015, όταν η Αθήνα ήταν λίγο πριν την έξοδο από το ευρώ που την ωθούσε ο Σόιμπλε και απέτρεψε αργότερα η Μέρκελ (…) μόνο που το 2017 δεν είναι 2015.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!