Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Πρεμιέρα για την Google Pay στη Γερμανία
[Capital]: Πρεμιέρα για την Google Pay στη Γερμανία

[Capital]: Πρεμιέρα για την Google Pay στη Γερμανία

H Google φιλοδοξεί να πείσει τους Γερμανούς να εγκαταλείψουν μετρητά και χρεωστικές και να πληρώνουν εφεξής ανέπαφα με την υπηρεσία Google Pay. Η επιτυχία της υπηρεσίας όμως δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένη.

Στη Γερμανία περίπου το 70% των συναλλαγών γίνεται με μετρητά, είτε πρόκειται για σουπερμάρκετ είτε εστιατόρια. Εκείνοι που πληρώνουν με πλαστικό χρήμα χρησιμοποιούν κατά κανόνα χρεωστική κάρτα. Την ίδια στιγμή οι Γερμανοί εξακολουθούν να έχουν αμφιλεγόμενη σχέση με τις πιστωτικές κάρτες και έτσι δεν τις χρησιμοποιούν για μικροποσά, όπως είναι η αγορά καφέ ή εφημερίδες όπως συμβαίνει, για παράδειγμα στις σκανδιναβικές χώρες. Η Google φιλοδοξεί να πείσει τους Γερμανούς να υιοθετήσουν τις ανέπαφες συναλλαγές με το κινητό τους. Η Γερμανία είναι η 19η χώρα διεθνώς, στην οποία ο ιντερνετικός κολοσσός παρουσιάζει την υπηρεσία Google Pay. Στόχος της αμερικανικής εταιρίας είναι να πετύχει εκεί, όπου στο παρελθόν απέτυχαν παταγωδώς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας όπως η Deutsche Telekom, η Vodafone, η Telefonica αλλά τράπεζες όπως η Deutsche Bank ή ο αμερικανικός κολοσσός Apple. Σύμμαχοι της Google σε αυτή την προσπάθεια είναι οι πιστωτικές Visa και Μastercard, αλλά και γερμανικές τράπεζες όπως η Commerzbank.

H Google θέλει απλά τα στοιχεία της συναλλαγής

H υπηρεσία Google Pay ξεκίνησε στις ΗΠΑ πριν από τέσσερα χρόνια και ονομαζόταν τότε Android Play από το ομώνυμο λογισμικό του ιντερνετικού κολοσσού, το οποίο βρίσκεται σήμερα στο 75% των κινητών τηλεφώνων της Γερμανίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!