Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Πώς οι Τσέχοι της Skoda “κατηφόρισαν” στην Αθήνα
[Capital]: Πώς οι Τσέχοι της Skoda “κατηφόρισαν” στην Αθήνα

[Capital]: Πώς οι Τσέχοι της Skoda “κατηφόρισαν” στην Αθήνα

Δύο οργανισμοί με έντονο το κρατικό στοιχείο στο DNA τους, η ιταλική Ferrovie dello Stato Italiane S.p.A. και η Škoda Transportation μπαίνουν σε… τροχιά για να διεκδικήσουν το 100% της ΕΕΣΣΤΥ (Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε.), εταιρείας παροχής, συντήρησης, επισκευής και ανακατασκευής τροχαίου σιδηροδρομικού υλικού καθώς και τροχαίου υλικού άλλων μέσων σταθερής τροχιάς.

Πρόκειται για τον μοναδικό πάροχο υπηρεσιών συντήρησης στην Ελλάδα που διαθέτει σύμβαση μακράς διαρκείας με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη συντήρηση του τροχαίου υλικού που χρησιμοποιεί η τελευταία. Η ΕΕΣΣΤΥ που αποτελεί ουσιαστικά ένα spin off του ΟΣΕ, συστάθηκε ως ανεξάρτητη εταιρεία το 2003, όταν και έγινε η απόσχιση του κλάδου συντήρησης του ΟΣΕ.

Το δρόμο για την εμφάνιση δύο μνηστήρων για την ΕΕΣΣΤΥ άνοιξε ουσιαστικά η πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie που προσέφερε τίμημα 45 εκατ. ευρώ για την απόκτησή της. Με δεδομένο την παραχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτιμήθηκε, ορθώς, ότι ο ιταλικός όμιλος θα επιδίωκε να ελέγξει τη διαδικασία συντήρησης του τροχαίου υλικού που θα χρησιμοποιεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Το γεγονός αυτό έσπευσε να αξιοποιήσει η Skoda Transportation (σ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!