Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Capital]: Πώς θα καταβάλλεται το ασφαλιστικό χαράτσι από τα μπλοκάκια
[Capital]: Πώς θα καταβάλλεται το ασφαλιστικό χαράτσι από τα μπλοκάκια

[Capital]: Πώς θα καταβάλλεται το ασφαλιστικό χαράτσι από τα μπλοκάκια

Σοκ θα υποστούν όσοι αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι ) λαμβάνοντας το ειδοποιητήριο για την καταβολή των νέων ασφαλιστικών εισφορών που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό καταργείται η ασφαλιστική απαλλαγή και κάθε ένας εργαζόμενος με μπλοκάκι θα πρέπει να καταβάλει μαζί με τον εργοδότη του, ασφαλιστικές εισφορές ύψους 26,9% επί του εισοδήματος του. Πιο συγκεκριμένα τρεις είναι οι βασικές κατηγορίες των “μπλοκάκιδων” οι οποίες θα υπαχθούνε στο νέο ασφαλιστικό καθεστώς:

1. Εκείνοι, οι οποίοι αμείβονται μόνο με μπλοκάκι (ανεξαρτήτως του πλήθους των εργοδοτών τους), αλλά δεν δήλωσαν κανένα εισόδημα κατά το προηγούμενο εκκαθαρισμένο φορολογικό έτος (σ.σ. 2015), θα καταβάλλουν την ελάχιστη μηνιαία εισφορά για τον κλάδο κύριας σύνταξης (20%), έχοντας ως βάση υπολογισμού τον βασικού μισθό άγαμου ανειδίκευτου εργάτη (586 ευρώ/μήνα). Άρα, θα καταβάλλουν 586 ευρώ x 20% = 117 ευρώ/μήνα ή 1406 ευρώ.

2. Εκείνοι, οι οποίοι εργάζονται ως μισθωτοί σε μία επιχείρηση και έχουν παράλληλα μπλοκάκι, αλλά δεν έχουν δηλώσει κανένα εισόδημα από τη δεύτερη απασχόληση (που αμείβεται με μπλοκάκι), τότε δεν θα καταβάλλουν την εισφορά 20% για το μπλοκάκι (δεδομένου ότι δεν κατεγράφη σε αυτό κανένα απολύτως εισόδημα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: CAPITAL

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!